Så er det forår - Stenbiderrognen er her
Stenbiderrogn har typisk sæson fra medio januar - april, afhængig af vind og vejr.
Du kan købe renset stenbiderrogn hos fiskehandleren, men du kan også nemt rense det selv ved at lægge rognen i en stor skål med vand og piske med et piskeris. Hinderne vil hænge fast i piskeriset, så du nemt kan nemt fjerne disse. Lad derefter rognen dryppe af i en sigte. Stenbiderrognen har en forholdsvis kort holdbarhed, så nyd den gerne kort efter rensningen.
I vores køkken bruger vi stenbiderrogn til både forretter, appetizers, canapeer, snacks og på vores frokosttallerken. Stenbiderrognen kan både være en ret i sig selv eller fungere som pynt til fx en forret som et ekstra pift.
En ret vi ofte laver her på Holckenhavn Slot består eksempelvis af sprøde, råmarinerede jordskokketern, lidt trøffelolie, agurk, stenbiderrogn, luftig hollandaise, karse og små sprøde kartoffelchips.
Stenbiderrogn smager også skønt sammen med de første asparges eller på et stykke godt rugbrød med pocheret æg og avocado.
Den klassiske version med stenbiderrogn, lune blinis, creme fraiche og rødløg går man heller aldrig galt i byen med. Stenbiderrogn kan også vendes sammen med rygeost, purløg og hakket dild og spises på sprødt rugbrød som en lille snack.